intervju z Tatjano Tomič Lautar

petek, 5 december, 2014

Tokrat smo obiskali estetski center Taleks v Kočevju. Zanimiva sogovornica in lastnica centra Tatjana Tomič Lautar nam je na široko odprla vrata centra. Prisega na redna izobraževanja, šolanja in stalno vnaša novosti v svoj center.

KREMCA: Pozdravljena Tatjana. Prosila bi te, da z nami deliš tvojo poslovno pot, kako se je...

preberi vec

ekskluzivno tekmovanje NAIL DESIGN 2014

četrtek, 27 november, 2014

V nedeljo, 23. novembra, je bilo v Akademiji Studio Lepota ekskluzivno tekmovanje NAIL DESIGN 2014 za uporabnice Gelish in Hand&Nail Harmony izdelkov. To je bila odlična priložnost, da se tekmovalke pomerijo med seboj, izmenjajo izkušnje in mnenja ter dokažejo, da obvladajo svojo obrt.

Med osmimi tekmovalkami je zmagala Mateja Justinek s...

preberi vec

reportaža sejema Narava zdravje 2014

sreda, 12 november, 2014

Prav vsi razstavljalci smo se strinjali, da je bil letošnji odziv obiskovalcev nad pričakovanji. Tradicionalni sejem Narava zdravje je odprl svoja vrata za 4 dni, tematika sejma je bila "za zdrav življenjski slog". Ves čas so se odvijala različna predavanja, delavnice. Na našem razstavnem prostoru smo preizkušali dermaroler, čopiče, vrisovali obrvi in...

preberi vec

intervju z Anjo Rednak- kozmetičarko

sreda, 29 oktober, 2014

Vedno znova sem navdušena ko spoznam kreativne, podjetje ljudi. Ena takšna je sigurno Anja Rednak. Razvila je popolnoma inovativen, personaliziran pristop nege obraza.  Prosili smo jo, da deli svojo podjetniško idejo z KREMCO.

KREMCA: Anja bi nam lahko zaupala kako se je pričela tvoja poslovna samostojna pot?

Anja: V Kozmetiki delam sedaj...

preberi vec

Beauty forum v Münchnu 2014

ponedeljek, 27 oktober, 2014

KREMCA je odpeljala kar dva avtobusa kozmetičark na strokovni kozmetični sejem v München. Lahko rečemo, da je vsakdo našel nekaj za sebe. V Nemčiji je zelo v trendu permanentni make up, podaljševanje in zgostitev trepalnic. Zelo nam je bilo všeč, da niso pozabili na dodatke, ki jih vsak salon potrebuje...

preberi vec

največje in najprestižnejše tekmovanje v oblikovanju nohtov

torek, 23 september, 2014

Te dni, 20., 21. in 22. septembra, se bo ekipa Akademije Studio Lepota mudila na največjem in najprestižnejšem tekmovanju v oblikovanju nohtov NAILYMPIA competition London 2014. Letos bo tekmovanje še posebej slovesno, saj praznuje 10 let.

Tekmovalci se bodo pomerili v treh divizijah. Prva divizija NOVICE je namenjena tekmovalcem, ki se...

preberi vec

reportaža festivala kozmetike in velnesa

sreda, 17 september, 2014

V soboto 13.9.2014 je v Ljubljani potekal že 4. festival kozmetike in velnesa. Predavanja so bila zelo pestro obarvana. Izvedeli smo vse o vplivu radiofrekvence na kožo, vzroke in nege kuperoze, rozacea, teleangiektazije. Kakšni so pristopi pri podaljševanju trepalnic, eterična olja v kozmetiki in učinki masaž na starostnike.
Zavedati...

preberi vec

pomen simbolov

petek, 1 avgust, 2014

Ali imate na stehan salona novo obestilo. Po novem mora obvestilo vsebovati tudi minimalni rok trajanja na embalaži kozmetičnega izdelka. Ob simbolu ali napisu "uporabno najmanj do konca" mora biti naveden datum. Obvestilo si sprintajte. 

pomen_simbola_knjiga_loncek_in_pescena_ura v pdf obliki

Več predpisov najdete na naši podstrani predpisi in zakonodaja.
...

preberi vec

ZAMP – ZAKAJ IN KDAJ NISTE DOLŽNI PLAČEVATI

torek, 22 april, 2014

Obrazložitev zakaj in kdaj niste dolžni plačevati avtorskih nadomestil kolektivni organizaciji ZAMP. Odgovor na vprašanje kako prejeti nazaj denar, ki ste ga nekateri od vas plačali na podlagi neutemeljenih računov ZAMPa. Seznam radijskih postaj, ki ne predvajajo del, ki jih ščiti ZAMP. Priporočilo pristojnemu ministru, da preveri odgovornost uradnikov, ker...

preberi vec

Mojca na tednu mode v New Yorku

ponedeljek, 17 februar, 2014

V New Yorku je teden svetovne mode na vrhuncu. Predstavljajo se velika imena svetovne modne industrije, zbira se modna medijska smetana, zvezdniki in modni navdušenci, ki jim oblikovalci zvenečih svetovnih modnih hiš predstavljajo nove kolekcije za pomlad in poletje 2014.
V zakulisju, kjer manekenke pripravljajo za nastop na...

preberi vec