največje in najprestižnejše tekmovanje v oblikovanju nohtov

torek, 23 september, 2014

Te dni, 20., 21. in 22. septembra, se bo ekipa Akademije Studio Lepota mudila na največjem in najprestižnejšem tekmovanju v oblikovanju nohtov NAILYMPIA competition London 2014. Letos bo tekmovanje še posebej slovesno, saj praznuje 10 let.

Tekmovalci se bodo pomerili v treh divizijah. Prva divizija NOVICE je namenjena tekmovalcem, ki se...

preberi vec

reportaža festivala kozmetike in velnesa

sreda, 17 september, 2014

V soboto 13.9.2014 je v Ljubljani potekal že 4. festival kozmetike in velnesa. Predavanja so bila zelo pestro obarvana. Izvedeli smo vse o vplivu radiofrekvence na kožo, vzroke in nege kuperoze, rozacea, teleangiektazije. Kakšni so pristopi pri podaljševanju trepalnic, eterična olja v kozmetiki in učinki masaž na starostnike.
Zavedati...

preberi vec

pomen simbolov

petek, 1 avgust, 2014

Ali imate na stehan salona novo obestilo. Po novem mora obvestilo vsebovati tudi minimalni rok trajanja na embalaži kozmetičnega izdelka. Ob simbolu ali napisu "uporabno najmanj do konca" mora biti naveden datum. Obvestilo si sprintajte. 

pomen_simbola_knjiga_loncek_in_pescena_ura v pdf obliki

Več predpisov najdete na naši podstrani predpisi in zakonodaja.
...

preberi vec

ZAMP – ZAKAJ IN KDAJ NISTE DOLŽNI PLAČEVATI

torek, 22 april, 2014

Obrazložitev zakaj in kdaj niste dolžni plačevati avtorskih nadomestil kolektivni organizaciji ZAMP. Odgovor na vprašanje kako prejeti nazaj denar, ki ste ga nekateri od vas plačali na podlagi neutemeljenih računov ZAMPa. Seznam radijskih postaj, ki ne predvajajo del, ki jih ščiti ZAMP. Priporočilo pristojnemu ministru, da preveri odgovornost uradnikov, ker...

preberi vec

Mojca na tednu mode v New Yorku

ponedeljek, 17 februar, 2014

V New Yorku je teden svetovne mode na vrhuncu. Predstavljajo se velika imena svetovne modne industrije, zbira se modna medijska smetana, zvezdniki in modni navdušenci, ki jim oblikovalci zvenečih svetovnih modnih hiš predstavljajo nove kolekcije za pomlad in poletje 2014.
V zakulisju, kjer manekenke pripravljajo za nastop na...

preberi vec

JAPONSKI COSMO LIFTING V SALONU

nedelja, 16 februar, 2014

Japonski Cosmo Lifting je eden izmed najboljših, neinvazivnih, naravnih načinov, da pomladite svoj obraz in izgledate leta mlajši. S starostjo vaše obrazno tkivo upočasni proizvodnjo kolagena, zaradi česar koža izgublja svojo napetost in elastičnost. Gubice, povešena koža in škoda zaradi sonca postanejo bolj očitni, kar obraz naredi videti starejši.  

...

preberi vec

Tokrat bomo napisali nekaj o mikrodermoabraziji, njenih postopkih, vrstah, načinih in rezultatih.

četrtek, 10 oktober, 2013

Mikrodermoabrazija kot tehnologija, je bila razvita v Italiji v 1980 letih. Vse do danes je postala izjemno priljubljena metoda za odpravo odmrlih celic s kožne površine in hitrejšo regeneracijo kože. Tako so se izoblikovale številne naprave, ki omogočajo izvedbo mikrodermoabrazij na različne načine, kot so kristalna mikroermoabrazija, diamantna mikrodermoabrazija, hidro...

preberi vec

Izobraževalni tečaj ličenja z najnovejšimi tehnike s svinčnikom in akvarelom.

petek, 9 avgust, 2013

Uspešno smo zaključili dvodnevni izobraževalni program z vrhunsko umetnico iz Moldavije Inno Musinscaia- večkrat nagrajena strokovnjakinja in mednarodna sodnica ličenja OMC(International Championship of Hairdressing),organizator: salon masaže in lepote Orhideja.

Podjetje Orhideja je edini predstavnik tehnik ličenja kot so:tehnika svinčnika in tehnika akvarel v Sloveniji.

Podjetje Orhideja je zastopnik za  profesionalno kozmetiko blagovne...

preberi vec

umetnica ličenja SIMONA ANTONOVIČ

ponedeljek, 17 junij, 2013
Na zavodu AI je potekala delavnica z vrhunsko hvraško umetnico ličenja SIMONO ANTONOVIČ.

Za seboj ima že vrsto bleščečih sodelovanj, kot je z znamko Givenchy, Lanvin, teden pariške mode, stalno sodeluje z modnimi revijami in podobno.

Na sami delavnici je bilo veliko udeleženk, ki so spremljale njeno delo....

preberi vec

Kako komunicirati pri prodaji izdelkov za nego kože

ponedeljek, 5 november, 2012

Klasični prodajni postopki izdelkov za nego kože so si med prodajalci ali svetovalci dokaj podobni in smernice, ki se za predstavitev izdelkov pretežno uporabljajo slonijo na: 

  • Opisovanju in opredelitvi tipa kože (normalna, suha, mešana, mastna).
  • Rezultatu uporabe posameznih izdelkov in sicer omogočanje optimalnosti vlaženja kože, zmanjšanje gubic, odprava mozoljev…
  • Učinku kot je denimo...

preberi vec